Viser seg at jeg ikke er så ille likevel!

Det har tatt litt tid å komme seg inn i den nye hverdagen, men nå har jeg endelig fått bedre rutiner på det hele. De første dagene satt jeg der plutselig med fire måltider som måtte spises i løpet av de siste fire timene på kvelden. Nå planlegger jeg hva jeg skal spise på forhånd, også går det hele av seg selv.

Jeg har aldri likt å lage mat! Interessen har rett og slett aldri vært der, men når jeg først har laget noe, så har det vært veldig godt. Så jeg har tenkt at det har vært flaks de få gangene jeg faktisk har svingt meg rundt på kjøkkenet.

Men etter jeg begynte på denne kostholdsplanen så har jeg faktisk fått en større interesse for matlaging! Jeg koser meg mer med hele prosessen. Alt fra planlegging av selve retten, til alle stegene som kreves på kjøkkenet. Jeg har laget så mye god mat de siste ukene, og det beste er – dette er bare begynnelsen!

  

En 17.mai utenom det vanlige

 

 

Jeg visste ikke helt hva som kom til å skje på 17.mai før dagen plutselig var her! Nå har jeg sagt det mange ganger allerede, men tiden går så vanvittig fort! Vi var nettopp i februar, og nå er 17.mai over.. wow.. snart sitter jeg på gamlehjem.

Mens de fleste andre løp rundt i bunad, så hadde jeg på meg treningstøy og gikk til Sørsetra sammen med pappa og co. Vi spiste vaffel og koste oss i sola før det var på tide å gå tilbake igjen. På kvelden var det grilling og bløtkake som var helt insane god! Nå er jeg mer en sjokolade-person når det kommer til både godteri og kaker, men bløtkake med noe vanilje-greier inni – yummy!

 

Jeg elsker bunaden min, og føler meg virkelig aldri så fin, som når jeg har på meg bunad! Så jeg ble litt trist over at jeg ikke kunne bruke den i år, men neste år skal den på uansett hva!

Jeg hadde værtfall en veldig koselig dag, med god mat og fine mennesker!🖤

 

 

Hvordan går det med denna dietten din a?

Når folk spør meg i vantro ”Ja, hvordan går det med denna dietten din a?” Må jeg le litt.

Jeg har ALDRI gått på diett og aldri hatt noe interesse av det, da jeg brenner alt for sterkt for et normalt, sunt kosthold❤️

Jeg personlig har ikke ønske om å spise kun torsk og brokkoli. Jeg personlig ønsker ikke å faste og konstant være sulten. Ei heller å gå på en strikt diett.

 

Jeg ler fordi dette er hvordan de fleste nå tror jeg opererer i hverdagen, mens jeg faktisk spiser mye mer mat enn jeg noen sinne har gjort. Jeg spiser så mye deilig mat hver eneste dag. Jeg prøver nye oppskrifter og får nye smaksopplevelser hele tiden!

Jeg merker allerede stor forskjell på hvordan hodet mitt jobber gjennom dagen. Det er lettere å fokusere og jeg er ikke konstant tappet for energi!

 

Jeg spiser mat som hjelper meg i hverdagen. Mat er bensin for kroppen, og endelig får kroppen min den bensinen den trenger!

Jeg gleder meg virkelig til å se hvilken virkning dette vil ha på alle områder, og jeg tar én seier av gangen! 💪🏼❤️🤩

Der naturen pleide å være

Jeg fikk meg et lite sjokk da jeg gikk tur i går kveld! Dette er en runde jeg har gått så mange ganger! På sommeren har jeg jogget i denne skogen, på vinteren har jeg gått turer og funnet en egen ro ved å se på de snø-belagte trærne, istappene som henger ned fra greinene… Det har vært et lite magisk sted der jeg har mange gode minner!

Jeg skulle gå tur i denne skogen igjen i dag, etter å ikke ha vært hjemme på fler uker, og gledet meg til å puste inn den typiske skog-lufta, og ha noen minutter med meg selv og mine egne tanker. Men det lille idyllet jeg hadde sett for meg, ble fort omgjort til et stort sjokk! Jeg gikk nedover bakken mot skogen, der dette møtte meg..

 

Jeg forventet skog, trær, lyden av fugler, ekorn som klatret på stammene – slik det alltid gjør når jeg går i denne skogen! Trestammene som hadde ramlet ned og man måtte dukke og hoppe over dem.

Det er ikke mer enn et par måneder siden jeg gikk denne veien sist, og nå var det dette som møtte meg! Skogen jeg gikk i hver eneste dag – det er borte nå.

Stillhet. En tomhet ligger som et tykt laken der naturen pleide å være.

Det er helt uvirkelig at det er borte! Hele skogen… alle trærne.. alle de gode minnene.. stubben vi hoppet over… borte.

Når vi har en sånn konstant trang til å rive ned så mye av naturen, vil det en dag ikke være noe igjen. Og det skremmer meg.

 

En bedre hverdag

Jeg har nå fått skreddersydd et kostholdsprogram og treningsprogram som jeg skal følge fremover, og gjett om jeg koser meg! Jeg har trent i to år uten noe særlig mål og mening, og har ikke fått noen resultater. Jeg la om spisevanene mine og fikk et sunt og variert kosthold, noe jeg virkelig trivdes med! Men fremdeles var ikke disse endringene nok for kroppen min. Jeg har trent til den store gullmedalje og kun holdt meg til sunn mat, uten resultater på verken trening, energinivå, eller utseende. Wow! Virker som fettet på kroppen er like seig og sta som det jeg er.

 

 

Derfor forstod jeg at jeg gjorde noe feil. Jeg sitter ikke inne med alle svarene, og jeg trenger hjelp! Jeg har vært hos ernæringsfysiolog, snakket med PT´er,i tillegg til å lese meg opp på nett, men jeg har ikke blitt noe klokere på det hele. Jeg har ligget i kaloriunderskudd hele tiden, uten noen bedring. Jeg har spist lite og ofte, men fortsatt vært sulten.

Nå har jeg fått min egen coach som skal hjelpe meg å nå målene mine, og jeg er super-excited for at vi endelig er i gang! Dette er noe jeg har ønsket å gjøre i halvannet år, og nå har jeg endelig begynt på denne reisen! Reisen mot resultatene jeg har ønsket hele livet mitt! Jeg har aldri vært fornøyd med kroppen min og aldri vært særlig sterk fysisk, men nå er jeg endelig på riktig vei!

Det har bare gått et par dager, men jeg kjenner at maten jeg spiser nå, gir en helt annen effekt på kroppen min. Jeg føler meg ikke nedstemt og slapp, hodet mitt er mer våken, jeg føler meg ikke oppblåst og jeg har ikke kjent på at jeg er sulten i det hele tatt! Jeg spiser mye mer mat enn jeg har gjort tidligere, men jeg spiser riktig! Riktig mengde og riktige næringsstoffer i forhold til hva jeg trenger.

Jeg trener riktig med tanke på hvilke mål jeg har. Og blir mye mer sliten på trening! Jeg er så klar for å se hva jeg kan få til de neste månedene!

 

 

Mai skal bli så bra!

Det er så deilig å være hjemme! Ikke misforstå meg – jeg koste meg masse i California. Men jeg er veldig hjemmekjær og blir vel egentlig litt stressa av å være så langt borte hjemmefra i så lang tid. Det å ikke kunne være med verken venner eller familie i seks uker er så rart, trist og … ensomt. Ja, jeg snakker med dem på telefonen og skriver meldinger daglig, men det er ikke på langt nær det samme.

Nå skal jeg nyte et par dager hos mamma, før det er på tide å komme seg hjem og møte venninner på lørdag, etterfulgt av min egen hverdag med gode rutiner, mye trening og jobbing! Herregud, vi er i mai, dere! Hvor sykt er ikke det? Jeg forstår virkelig ikke hvor tiden blir av! Var det ikke nettopp julaften?

Jeg tror faktisk mai er i ferd med å bli min favoritt-måned. Jeg har alltid sagt at det er juli som er min favoritt, men vet du hva! Hvor fantastisk er det ikke å vite at man har absolutt hele sommeren foran seg? Trærne er grønnere, lufta blir friskere og vepsen våkner til live så jeg kan løpe rundt i full panikk og legge meg ned i fosterstilling inne på badet. Livet er herlig på denne tiden av året!

Jeg forandrer herved min “statement”!

Mai ER min favoritt-måned!

 

THIS IS GONNA BE A GOOD MONTH 🍀

 

.. Planlegge sommeren. Denne sommeren skal jeg få gjort alle de tingene jeg sier jeg skal, men som jeg aldri gjør. Utnytte sommeren til det fulle og virkelig nyte livet og alt disse herlige månedene har å by på!

 

.. Få unna en aldri så liten sommer-rengjøring! Jeg har allerede kommet halvveis, så dette skal jeg få til i løpet av de neste dagene.

 

.. Bestille frisørtime. Det skal bli deilig å bli kvitt etterveksten jeg har gått med i noe som føles som en evighet. Det er fem måneder siden jeg farget håret mitt.. bare la det synke inn.

 

.. Sette opp en ordentlig matplan. Det skal bli deilig å vite nøyaktig hva jeg skal spise hver dag, istedenfor å stå en halvtime og fundere på hva jeg skal putte i den steikepanna.

 

.. Pushe meg selv så mye hardere på trening! Jeg har vært “stuck in a rut” i så alt for lang tid,  og er nå klar for å klatre opp igjen og jobbe så hardt jeg kan! Jeg har så mange treningsmål jeg ønsker å oppnå, så nå er det slutt på å ikke få resultater til tross for mye trening. Nå skal jeg oppnå hvert eneste mål! 

 

.. Så er det denne 17.mai dagen da. Foreløpig har jeg ikke planlagt noe som helst og det er egentlig helt greit. Vi får se når det nærmer seg om det skjer noe den dagen, eller om jeg skal tilbringe dagen på sofaen med Netflix og is. Det frister veldig nå når jeg skriver det, så vi får se.

 

.. Fortsette å ha fokus på de tingene jeg brenner for! De tingene som gir meg glede og energi i hverdagen! Dette er så viktig for min trivsel at jeg får virkelig ikke sagt det nok! Jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen i at du setter deg selv i siste rekke i en travel hverdag. Det er virkelig noe vi alle må slutte med!