En magisk jul

Nå sitter jeg og teller ned dagene til 2019 endelig melder sin ankomst, samtidig som jeg sitter med verdens beste følelse! Jeg har hatt en så fantastisk jul sammen med noen av de beste menneskene jeg vet om! Jeg setter så uendelig stor pris på hvert eneste øyeblikk jeg har med mine nærmeste, og denne julen var så etterlengtet!

Julaften våknet jeg til julestrømpe med godteri og gave oppi, jeg så på Tre Nøtter Til Askepott sammen med mamma, Svein og kjæresten min, og det var så koselig! De siste årene har jeg sett på TV alene på julemorgenen, men i år satt vi foran TV´en alle sammen, og bare koste oss i hverandres selskap.

Vi var i kirka og sang inn jula, noe jeg ikke har gjort siden jeg var liten. Jeg og mamma hadde en av sangene på hjernen i dagene som fulgte.

Julemiddagen var såå deilig! Jeg elsker julemat og kan ikke forstå hvordan noen kan gå lei av ribbe, medisterkaker og julepølse! Det er jo noe av det beste som finnes! Jeg får seriøst vann i munnen bare av å skrive dette her nå! Absolutt ikke lei julemat i det hele tatt!

Vi slappet av i sofaen og så på julefilm før det var på tide å åpne julegaver og spise riskrem og sjokolademousse.

De neste dagene var det duket for full avslapning, lang tid ved frokostbordet, gode samtaler og mye latter. Jeg elsker jula, og jeg elsker menneskene rundt meg! Jeg setter så stor pris på dem alle sammen!

Goodbye 2018

Jeg kan virkelig ikke tro at vi allerede har kommet til veis ende! Hvor ble det av 2018? Året som skulle komme i historiebøkene. Året som skulle forandre alt, men som ikke fikk nok tid til å forandre noe som helst.

Det er så rart å se tilbake på.

For ett år siden så jeg frem mot et helt nytt år. Som en helt ny bok med blanke ark, klar for at jeg skulle begynne å skrive i den. Og jeg elsker skrivebøker!

Året begynte annerledes, lite visste jeg at dette var året der min usikkerhet virkelig skulle bli satt på prøve! Lite visste jeg om de utfordringene som ville møte meg i tiden som kom.

 

 

Jeg har vært veldig ukomfortabel i fler settinger gjennom livet, men dette året toppet virkelig alt over hvor ukomfortabel og liten jeg skulle føle meg!

Men på samme tid lærte dette året meg noe veldig viktig! Hvor vanvittig sterk jeg faktisk er!

Uansett hvor hardt det har vært å reise seg fra stolen og ta tak i mikrofonen for å snakke et helt annet språk enn mitt eget – så har jeg gjort det!

Jeg har vært i et rom med 300 mennesker, der jeg følte meg fullstendig alene.

Så fortapt, men så fylt med kjærlighet. Det er hva dette året har gitt meg, og det er hva jeg vil huske dette året for.

Hvor langt jeg trodde jeg var kommet, men hvor fjernt jeg faktisk var fra å få svarene jeg søkte etter.

Ja, jeg er fortsatt langt unna å finne meg selv, men jeg er så mye nærmere enn hva jeg var for ett år siden, og jeg kommer nærmere og nærmere for hver eneste dag.

 

En liten liste fra 2018

Det beste som skjedde meg i 2018 

Alt jeg opplevde i USA! Det er opplevelser og kunnskap jeg ikke klarer å beskrive og jeg sitter igjen med så mye mer enn hva jeg mistet. Det vekket opp den siden av meg, jeg har forsøkt å finne, samtidig som jeg ikke stolte på at faktisk eksisterte! Det er noe jeg vet forandret livet mitt for alltid og som jeg nekter å noen sinne gi slipp på.

 

Det verste som skjedde meg i 2018

Jada, livet har sine ups and downs til tider. Dette var noe som begynte bra, men “endte” dårlig. Jeg begynte endelig å ha fokus på meg selv og ting begynte virkelig å falle på plass, helt til jeg mista det igjen. Nok en gang gikk jeg tilbake til å si ja til alle andre, og nei til meg selv. Nei til mine ønsker, mine meninger og min egen fremtid.

 

Topp 12 sanger i 2018

På mange måter har dette vært et dårlig musikkår for min spilleliste, men jeg har plukket opp noen herlige sanger på veien som jeg vet vil være på min favoritt-liste lenge! Dette skulle egentlig være en liste på 10 sanger, men så klarte jeg ikke velge bort de to siste når jeg hadde skrevet opp sangene jeg elsker fra spillelista 2018 på Spotify, so here we go.

 

 

Galantis, ROZES – Girls On Boys

Julia Michaels – Worst In Me

Mike Perry – Don´t Hide

Kaskada – Disarm You

Jay Sean – Emergency

Hailee Steinfeld – Let Me Go

 

Alesso – REMEDY

Matisse & Sadko – Into You

Dean Lewis – Be Alright

Niall Horan – Slow Hands

Ocean Park – Good News

Zedd, Maren Morris, Grey – The Middle

 

Den beste serien De tre beste seriene

Hah! See what I did there? Hvordan skal jeg klare å bare velge ÈN? Jeg elsker serier og når jeg først blir hektet på en serie, ønsker jeg virkelig ikke å stoppe! Jeg har sett mange bra serier i 2018 og vil helst velge 5 stk, men kom frem til et kompromiss om TRE serier. Det skal jeg klare!

 

FLASH    –     SAVING HOPE    –    WENTWORTH

Det gjør seriøst vondt langt inn i sjela å ikke kunne nevne fler, men jeg skal klare å la være!

Hvordan skjedde dette?

Det er så rart å tenke på at jeg er 25 år! Hvordan skjedde det? Jeg føler meg ikke som en 20-åring, ikke i det hele tatt. Det er trist hvor vanvittig fort tiden går. Jeg vil at tiden bare skal stoppe opp. Det føles som i går at jeg tok oppkjøring på 18-årsdagen min, men når folk spør hvor gammel jeg er, må jeg stoppe meg selv fra å si 19, eller 20. Det føles som jeg har reist fremover i tid, noe som er skummelt. Det forventes at jeg skal være voksen nå, men er det noe jeg ikke er, så er det akkurat det! Et ansvarsfullt vesen som skal klare seg helt selv, stå på egne bein og ha orden på livet sitt. Nei.. det er ikke meg i det hele tatt!

Så nei, jeg er fremdeles et barn som prøver å finne ut av den store verden og hvordan den fungerer. 

 

So Full, I Can´t Move

Det føles litt som jeg har spist meg ihjel denne helgen.. Er det mulig? Kan man dø av overspising? Isåfall tror jeg at jeg burde ringe etter hjelp.

Etter en veldig god, men alt for stor sushi-middag på lørdag og en deilig kjøttkakemiddag på søndag er jeg fremdeles mett. Magen er så oppblåst at det gjør litt vondt å sitte, gå og ligge på magen. Eneste jeg kan gjøre akkurat nå er å ligge på siden, med en pute på magen og vente til det går over. 

Jeg har kost meg så mye de siste dagene, men kjenner det skal bli deilig å komme inn i vante rutiner med mat og trening denne uka, før det er tid for ny runde med overspising av julemat om èn uke. Livet er deilig! 

It´s My Birthday

Jeg har bursdag! Gud, som jeg elsker bursdag, spesielt min egen! Jeg våknet til deilig hotell-frokost i dag tidlig, med ristet brød, omelett og pannekake! Basically alt jeg vil ha her i livet. Manglet bare medisterkaker, avokado og søtpotet-fries!  

Etter frokosten pakket vi tingene våre og kjørte rett til verdens beste mamma som møtte oss i døra med et stort smil og varme klemmer! Livets herligste følelse! 

 

Denne bursdagshelgen har vært helt fantastisk! Det er så deilig å være sammen med de man er glad i, og kjenne på kjærlighet og nærhet fra de som betyr mest for deg. Vi har  spist hjemmelagde kjøttkaker med poteter, grønnsaker og brun saus. Nam! Mamma har laget ostekake og kjøpt verdens fineste orkidè til meg, i tillegg til et håndholdt kamerastativ som jeg har ønsket meg lenge.

Ååå jeg blir så utrolig glad! Ikke fordi jeg får fine ting (jo så klart derfor også), men fordi jeg har mennesker som bryr seg om meg, og elsker meg slik jeg også elsker dem! Det er en så fantastisk følelse, og noe jeg unner absolutt alle! Mine nærmeste betyr så uendelig mye for meg, jeg kan virkelig ikke få uttrykket det nok hvor mye jeg setter pris på dem – spesielt min kjære mamma! Verdens beste person!

Magisk Datenight

Dette har vært en fantastisk kveld. I går kom kjæresten min hjem fra en fem-ukers jobbtur i USA. Jeg jobbet til seint i går, og i dag kjørte vi inn til Oslo for ordentlig kvalitetstid sammen igjen. Vi har ikke sett hverandre på over en måned, så jeg skal innrømme at det er litt rart å ha han her igjen.

Når vi kom frem til hotellet lempet vi fra oss bagger og gikk rett ut i Oslo´s gater for å kikke i butikker. Og nok en gang fikk jeg bevist for meg selv at jeg kan aldri bo i Oslo! Fy fader så mye mennesker hvor enn du snur deg, hensynsløse billister og køer for å komme inn på et kjøpesenter. No thank you.

Etterpå gikk vi til Alex Sushi, spiste god mat og bare koste oss i hverandres selskap! Ingen mobil, ingen forstyrrelser. Det er så lenge siden vi har hatt en dag som dette! Vi kom nettopp tilbake på hotellrommet og jeg skal innrømme at jeg har spist alt for mye sushi! På slutten av siste rett måtte jeg kneppe opp buksa så det ikke skulle bli så ubehagelig å sitte. 

 

Mitt Univers på YouTube

Noe jeg ikke har delt på bloggen min er at jeg også har en YouTube-kanal! Åjada! Jeg er å finne overalt! Jeg har bare postet en video her og en video der, men nå ønsker jeg å legge ut videoer mer fast da jeg elsker å skape ting! Det er hovedgrunnen til at jeg har denne bloggen – Jeg har skapt mitt eget sted der jeg kan dele mye mer av meg selv. Et helt eget univers der jeg er fri til å gjøre akkurat hva jeg ønsker. Der jeg kan bruke min stemme uten å måtte tenke over andres meninger.
 
Jeg gjør dette for meg, og det er hva som gjør det hele så magisk!
 
YouTube har vært en lidenskap for meg så lenge jeg kan huske! Jeg har alltid elsket å se på andres videoer og lage mine egne. Jeg begynte å filme meg selv og sette sammen videoer før YouTube var en greie, jeg la det bare ikke ut på internett. Så selv om jeg ikke har publisert så mye frem til nå, så har YouTube og filmskaping på en måte alltid vært en del av meg.
 
Fremover ønsker jeg å poste videoer en dag i uka, det dette er noe som virkelig gir meg så utrolig mye glede! Det å få lov til å uttrykke meg slik jeg ønsker på mitt eget sted – det er det som er så fantastisk med disse plattformene! Så nå vil jeg la folk bli kjent med meg på et helt annet plan. 
 
 

Det hadde vært gøy om du ønsker å følge med videre. Klikk deg gjerne inn på kanalen min og subscribe for å få enda mer innhold fra meg fremover. Jeg er så spent på alt vi kan skape sammen!

 

 

Hvorfor skal jeg som jente være redd?

Det er trist å måtte innrømme det, men jeg blir mer og mer redd for å gå ute alene. Alle skrekkhistoriene om overgrep, voldtekt, ran og vold.. det virker liksom så fjernt her i trygge Norge. Spesielt i Hønefoss. Den lille byen jeg er så glad i, der det er så trygt – selv her kan alt skje!

Jeg har ikke vært særlig redd tidligere. Frykten for at noe kan skje har ligget i bakgrunnen av hodet mitt, men det har ikke tatt opp så mye plass som det det gjør nå. Noe skjedde på veien, nemlig at ei jente i denne byen ble utsatt for overgrep. Hun er på samme alder som meg, og var utenfor sitt eget hus da det plutselig smalt. 

Etter dette har jeg vært redd. Redd for å gå ute om kvelden. Redd for biler som stopper opp, personer som kommer gående mot meg. Jeg er redd for mørkere områder på veien hjem – der hvor trær og lyktestolper kaster skygge. Der går jeg litt ekstra fort. Jeg tør ikke ha med meg andre verdisaker enn mobilen min i tilfelle noe skal skje med meg. Jeg tenker over hvilke sko jeg bruker og hva slags jakke jeg velger å gå ut med. Klarer jeg å løpe fort nok om jeg har på meg dette? Ikke ta med veske, den kommer til å sinke deg om noe skulle skje. Jeg skrur ned musikken jeg hører på så jeg kan lytte til om det kommer noen bak meg, ser meg stadig over skulderen klar for å løpe alt jeg kan. 

Hvor sykt er det ikke at jeg som jente må være så redd for å være ute alene på kveldstid? Hvor idiotisk er det ikke at jeg føler jeg må ta forhåndsregler når jeg skal gå fra jobb seint på kvelden? Jeg må være på vakt, klar for hva enn som kan vente på veien hjem. 

Jeg vil ikke bruke deler av livet mitt på å være redd. Med frykt følger også sterke begrensninger. Nå på vinteren som det blir mørkt klokka 15:30, kan jeg med andre ord ikke leve et normalt liv. 

De minste ting kan bety så mye

Dette skjedde for en liten tid tilbake, og jeg ville gjerne ha et eget innlegg for akkurat denne tingen som verdens beste Line gjorde for meg. Jeg er fremdeles helt satt ut og blir rørt til tårer når jeg tenker på det.

Kjære Line, som er en av mine beste venninner. Hun er der for meg gjennom tykt og tynt og er det noen jeg virkelig stoler på, så er det henne. Jeg kan snakke med henne om absolutt alt og det fikk sin prøve på søndag. Det ble tårer, skriking og mye vonde følelser, men fantastiske Line hjalp meg gjennom det. Søndag kveld var jeg helt tom og når mandagsmorgenen meldte sin ankomst hadde jeg mest lyst til å avlyse hele uka. Jeg visste det ble hardt og jeg visste det ble stress. 

Jeg stod opp, fikset meg og var klar for arbeidsdagen da jeg så jeg hadde fått en melding på mobilen. Line hadde fått noen til å levere en pakke i posten til meg. Den inneholdt ferske rundstykker, jordbærsyltetøy og en utrolig deilig smoothie. Jeg var helt i sjokk og visste ikke verken hva jeg skulle tenke, si eller føle. Jeg hadde så mange følelser på en gang og reagerte med å begynne å gråte. Jess.. jeg som trodde tårekanalene ikke fungerte etter alt som kom kvelden før. 

Hvor fantastisk er ikke dette? At det bare finnes et sånt konsept er jo helt magisk i seg selv, men det at Line faktisk gjorde dette for meg… jeg har ikke ord. Fremdeles fler dager etterpå er jeg like sjokkert, målløs og tårevåt. Hvordan er det mulig at jeg er så heldig, hæ? 

I meldingen på pakken stod det “Glad i deg. Klem Line.” og jeg er bare så uendelig takknemlig. Hun visste at jeg har en tøff periode og det er vel ingen jeg sender så mye meldinger med som Line. Så i håp om å muntre meg opp og gjøre dagen litt lysere bestilte hun en aldri så liten hjemlevering til meg. Og det gjorde mer enn å lyse opp dagen min! Herlighet, dette kommer jeg til å leve på i månedsvis! Det var bare så utrolig fint gjort og jeg kan fremdeles ikke tro at hun gjorde dette for meg. 

Det er en så liten ting, men den blir så uendelig mye større for den som mottar den. Og for meg var dette virkelig helt fantastisk. Jeg har ikke ord for hvor glad og takknemlig jeg er!